Viskan – ett spabad för alla

Vad är egentligen ett spabad? Spa har blivit ett ord som används mycket frekvent numera. Det kan vara inom skönhetsvård som ansiktsmasker, krämer, rengöring med mera. Eller så är det inom områden som bad, bastu och relax.

Skillnaden mellan ett spabad och ett vanligt bad är att man får något mer än bara en vattenbehållare att sänka ner sin kropp i. Det kan vara bubblor, jetstrålar eller något annat som ger ett extra värde. Något som gör att man får mer effekt av badet än man hade fått annars.

 

Vatten som terapi

För människor är det ofta något speciellt med vatten i alla former. Förutom att dricka så används vatten inom en stor mängd olika områden. Och ofta är det inom någon typ av hälsoaspekt. Antingen det handlar om glädje och aktiviteter eller om mer terapeutiska områden.

Det händer något när man sänker ner sin kropp i varmt vatten. En ro infinner sig som kan göra att viktiga nivåer av stresshormoner sjunker till mer hälsosamma nivåer. Lägger man också till tända ljus, sänkt ljusnivå i rummet och någon lugnande musik, så kan det göra underverk efter en tung och stressig dag.

 

 

Något för alla

Viskan spabad har något som alla åldrar och förutsättningar kan njuta av precis när och hur man vill. Det spelar ingen roll om man är barn eller vuxen. Det ger en samhörighet och härlig stund som man kan dela tillsammans i hela familjen.

Varför inte bjuda in släkt och vänner på en mysig eftermiddag med spabad, god mat och dryck? Det brukar vara ett populärt koncept för herrkvällar eller tjejmiddagar. Men det går precis lika bra att bjuda in farmor, farfar, kusiner eller vilka man än önskar ska få en härlig dag. Och att bada tillsammans är något som inte bara främjar hälsa och välbefinnande utan även vänskap och kärlek.