Handelsträdgård

Trädgårdsliv - Plantera träd

Trädgårdsliv - Plantera träd

Många av oss älskar att hänga i trädgården för det är avslappnande och det är konstaterat att man ökar sitt välbefinnande att omge sig i naturen. Att ha en välskött trädgård kan ibland kräva lite tid men det finns genvägar att ta. Ett tips är att plantera växter som är lättskötta och ett tips för att bli av med arbete är att satsa på gräsfria ytor. För satsar man på ytor utan gräs så blir det mindre gräsklippning. Till exempel så går det utmärkt att gjuta golv i cement och på den ytan kan man ha en liten hörna för kafferep. 

 

Trädet skuggar

Har man en trädgård utan träd är det ingen riktig trädgård förstås. Det behövs träd i våra trädgårdar! Träd är vackra att se på men framförallt medför de skugga åt både människa och till andra växter. Visst vill växter ha sol men vissa växter trivs betydligt bättre under mer skuggiga miljöer. Det är också skönt att hänga upp en hängmatta under två träd och ligga där under en het sommardag kan vara väldigt härligt. Så det är viktigt i sin trädgård att ta hand om träden och kanske är det dags att plantera ett nytt träd!

 

 

Plantera träd

Om man vill ha mer träd i sin trädgård så kan det vara bra att besöka en handelsträdgård där man får tips om vilket träd som passar sig bäst. Då alla trädgårdar ser olika ut och befinner sig i olika klimat så krävs det att man vet vilka träd som skulle trivas som mest i trädgården. På en handelsträdgård har de bra kunskap om både träd, buskar, blommor och örter så det är bra att få sig lite tips från erfarna yrkesmän. Man får också se till vilken årstid man befinner sig i och när det är bäst att plantera de olika växterna.