Handelsträdgård

Tillbringa en härlig dag på en handelsträdgård

Tillbringa en härlig dag på en handelsträdgård

Är du på jakt efter nya plantor att sätta i din trädgård eller på din balkong? Då kan det vara en god idé att åka till en riktigt bra handelsträdgård. De ligger ofta lite längre ifrån staden, så att de kan vara svårare att komma till. Men i gengäld är det oftast växter som har en högre kvalitet och livslängd än de växter som du kan köpa i exempelvis mataffären, där de står i förhållanden som de kanske inte trivs så bra i.

På en handelsträdgård som exempelvis http://www.stangatradgard.se/, är det många kunder som kommer på besök bara för att det är så trevlig miljö att vara i. Du kan strosa runt och se vad som finns inne. Kanske läsa på beskrivningar och lära dig en hel del om alla växter, och även prova att ställa ihop en del i arrangemang innan du beslutar dig för att göra ett köp. Handelsträdgården är också en god miljö om du har frågor om växter.  

 

Allt du behöver för en trädgård

De flesta kunder som kommer till en handelsträdgård är ute efter att köpa växter och verktyg för att själva försköna sin trädgård. Men det finns också de som väljer att låta någon annan ta hand om trädgården. Det kan vara stenläggning, byggandet av en mur eller planteringar som ligger på agendan. Och vissa handelsträdgårdar kan även hjälpa till med det, och mer än så. Lite som två goda saker i en, växter och trädgårdsdesign.

I stort sett kan man säga att en fullvärdig handelsträdgård har allt för dig som tycker om trädgård och som vill lära dig att ta hand om den. Här kan du köpa fröer eller fullvuxna växter, hitta dammar, möbler, verktyg. Ställa frågor och få hjälp med det du önskar. Och kanske finns det till och med något gott att äta.