Tapetsera om era loppisfynd

Idag blir det mer och mer självklart att tänka hållbart och på miljön. Att återanvända begagnade kläder och möbler har blivit både ett intresse och en livsstil. Men vi har också omvärderat våra gamla saker och insett att de har ett värde. Ett värde ekonomiskt men även historiskt. Är det dessutom vår älskade farfars gamla favoritfåtölj där han satt och berättade sagor för oss får möbeln ytterligare ett värde, ett affektionsvärde. Vår slit- och slängkultur har tack och lov gett vika och idag är det inget konstigt med att klä om och möblera sitt hem med gamla möbler. Tvärtom så uppmuntras och uppskattas en mer personlig stil.

 

Även stoppning kan bytas ut

Det har blivit en sport och ett folknöje att gå på loppis på helgerna. Har man tur så hittar man drömsoffan i bra skick men tyvärr har den både hål och fläckar i tyget. Då tar man soffan till en möbeltapetserare och helt plötsligt har man en ny soffa och det till ett bra pris. Även nedsuttna möbler brukar man kunna fixa till med lite nytt skumgummi. Men det kan kosta en del så man måste fundera över om det är värt det. Det är också bra att fråga runt bland några olika möbeltapetserare för att höra hur mycket de vill ha.

 

 

Pris och skicklighet hänger ihop

Priserna hos de olika möbeltapetserarna kan skilja en hel del. Självklart blir en större renovering mer kostsam men även de små sakerna kan skilja en hel del hos de olika verkstäderna. Ska man exempelvis klä om en stol kanske man vill ha extra lager vadd, nytt undertyg eller kanske ett kantband till det nya tyget. Vill man kanske ha speciell dekorspik? Men självklart spelar andra saker också in i prisbilden. Letar man Möbeltapetserare i stockholm bör man även se till sådant som utbildning, erfarenhet och skicklighet.