byggföretag

Tänk om Jesus blivit snickare i Örebro

Tänk om Jesus blivit snickare i Örebro

Vet ni vem som är den mest kända snickaren i världen? Notera, frågan gällde inte den mest “ökända” snickaren i världen. Svaret är med andra ord inte Anders Timell. Nej, den mest kända snickaren i världen borde väl vara Josef från Nya testamentet.  

Eller, egentligen inte. I Bibeln omnämns Jesus som “snickarens son”. På den där tiden för 2 000 år sedan definierades man i regel av sina föräldrars yrke. Alltså var Jesus snickare. Med all respekt för Josef, men Jesus är nog snäppet kändare. 

Kan ni tänka er om Jesus hade satsat på sin snickarkarriär och startat ett byggföretag? Istället för att hela sjuka, gå på vatten och göra vatten till vin. Vi vet ju alla att det inte slutade särskilt bra. Han blev ju korsfäst. Undrar förresten vilket byggföretag som byggde korset i fråga. Vilken höjd av förödmjukelse om det var Josefs byggföretag som tvingades snickra ihop korset. Som Jesus bar på och sedermera dog på. 

 

Från Israel till Närke 

Om Jesus hade startat ett byggföretag för att satsa på en snickarkarriär hade det väckt många frågor. Vad skulle företaget heta? “Josef & Son” kanske, för att hedra sin pappa (inte Gud alltså). Vad skulle de specialisera sig på? Kors? Nej, det vore väl ganska smaklöst. Å andra sidan får man väl anta att Jesus undvikit korsfästelse om han blivit snickare. Då är det kanske i sin ordning. Då så, då har vi bestämt att Jesus och Josef snickrar kors i sitt byggföretag. 

Det kanske skulle bli en otrolig succé. De kanske skulle expandera från Israel till snickare i Örebro och andra småstäder på den norra sidan av halvklotet. Det är alltid kul att spekulera i alternativ historieskrivning. Vad som hade kunnat ske. Om du egentligen läser här för att hitta ett byggföretag med riktiga snickare ska du dock inte lämnas besviken. Läs mer här: https://www.cullbrandsbyggab.se/