takläggare

Takläggning i Stockholm med säkerhet i fokus

Takläggning i Stockholm med säkerhet i fokus

“Det är ingen fara på taket”. Ett gammalt ordspråk som du antagligen hört tusen gånger. Men var kommer det egentligen från? Och varför skulle faran vara på taket? Tja, att stå på taket är såklart förenat med viss fara. Det är därför man alltid ska vara försiktig när man lägger om sitt tak eller byter ut sina gamla takplattor. Egentligen ska man inte alls göra det själv utan anlita en professionell takläggare istället. Om man nu inte vill ha någon fara på taket. 

Det krävs nämligen en seriös takläggare för att utföra ett sådant arbete och samtidigt minimera riskerna. En takläggare får inte svindel. En takläggare ser till att ta det säkra före det osäkra. Och en takläggare är framför allt försäkrad om olyckan skulle vara framme och han eller hon mot förmodan faktiskt ramlar ned från taket. Vill du verkligen ta den risken själv? Det kanske slutar med döden. 

 

Stormar sliter på taket

Det går liksom inte bara att låta ett tak slita ut sig själv. Tänk bara när stormen Gudrun drog in över södra Sverige 2004. Takpannor på hus i hela Götaland rök som bara den. Det regnade garanterat in i hel del hus och det var många som fick laga sina tak efter orkanen. För utan ett tak är ett hus inte speciellt mycket att ha. Och utan en takläggare lär inte heller ditt tak vara mycket att hänga i granen. 

Nu är det inte bara över de allra sydligaste delarna av landet det kan storma. Det kan det göra överallt. Dessutom är det inte bara oväder som är skäl för att jobba med sitt tak. Du kanske rentav bygger ett nytt hus. Eller av någon annan anledning vill fräscha upp taket. I så fall kommer här ett tips på takläggning i Stockholm du skulle kunna använda dig av: https://www.stb.se/