Ta dig tid till att varva ned

Många av oss har verkligen behov av att komma bort just nu. När hela den här pandemin verkar vara det enda som snurrar runt i huvudet på de flesta av oss just nu… ja då behöver vi oaser där vi bara kan slappna av.

Det är upp till oss själva att utveckla strategier för att få vardagen att kännas lite lättare. Annars är det lätt hänt att man nästan missbrukar den där oron som kommer av att ständigt vara uppkopplad och uppdaterad angående viruset. 
I ärlighetens namn så händer det ju faktiskt inte så mycket från dag till dag. För just nu verkar det lunka på i samma – trista – takt som det har gjort ett tag nu. Händer det något omvälvande så kommer det garanterat att vara svårt att missa det.

Passa på att komma iväg en stund. Oavsett om det är bara genom att tänka på något annat eller genom att faktiskt fysiskt komma iväg. Hyr in dig ett par dagar på ett boende i Stallarholmen och njut av denna pärla vid Mälaren, medan våren står i full blom. Ta helt enkelt en minisemester då du tänker på annat än allt det där som snurrar runt i huvudet mest hela tiden.

Det är viktigt att vi låter oss själva vila från vardagen, även i tider då vi inte har ett virus kring oss. Vi är nämligen väldigt bra på att hålla oss själva upptagna. Lite provocerande kan man nästan säga att det är en modern åkomma. Man ska hela tiden ha något på gång och aldrig bara njuta av saker och ting – om det nu inte är semestertider. Då ska man verkligen växla ned till noll från att ha kört på i 120 resten av året.

För många av oss är det därför svårt att varva ned och helt enkelt inte göra någonting. 
Så njut av livet. Att arbeta är inte någon naturlag.