bänkskiva

Stort utbud av bänkskivor i sten i Malmö

Stort utbud av bänkskivor i sten i Malmö

editorial

Till skillnad från i många andra länder bjuder vi i Sverige ofta hem våra vänner på middagar och visar även upp köket. Det är heller inte ovanligt att man sitter och äter i just köket. Det har gjort att vi gärna lägger ner både tid och pengar på snygg och bra köksinredning. Särskilt bänkskivan är viktig och den får gärna sticka ut lite och vara som kronan på verket.

Bänkskivor i sten är särskilt populära och det är lätt att förstå varför. Sten är ett naturligt material och ingen sten är den andra lik. Både skiftningar och mönster varierar i de olika stenskivorna. Vanligast är bänkskivor i granit, kalksten och marmor. Men det finns även bänkskivor av dekton, som är en slags konstgjord stenskiva men som består av naturliga mineraler. Dekton är det mest motståndskraftiga material som finns när det kommer till bänkskivor.

 

bänkskiva

 

Så underhåller man enkelt en bänkskiva i sten

Det fina med stenskivor är att de är unika och därför ger ett mer exklusivt intryck. Bänkskivor av marmor finns också i många olika färger som rosa, vitt, grönt och svart. Det gör det enkelt att matcha bänkskivan med övrig köksinredning så att det blir en snygg helhet. Bänkskivor i sten har också en väldigt lång livslängd, men vissa av dem kan behöva ytbehandlas för att inte bli fläckiga. 

Det är främst ljusa och porösa stenskivor av marmor och kalksten som kan få fläckar. Att ytbehandla en stenskiva är enkelt och det finns smarta sprayflaskor som underlättar. Man kan även använda sig av vanlig såpa. För den som letar efter en bänkskiva i Malmö är utbudet stort och det finns flera köksbutiker som både säljer och installerar bänkskivor. De kan även göra hembesök och hjälpa till att välja rätt bänkskiva. Här är ett exempel på en sådan butik: https://smartkok.se/bankskiva-malmo/.