Altandörr

Investera i bra balkongdörrar till hemmet

Investera i bra balkongdörrar till hemmet

Att välja en balkongdörr till sitt hem är inte så svårt. Men vill du säkerställa att det blir ett så bra val som möjligt bör du fundera vad som är viktigt i just ditt hem. Behöver du byta dörr för att få en med bättre isolering? vill du få in mer ljus? eller en dörr som kräver mindre underhåll jämfört med den befintliga? Tänk igenom vad som är viktigt för dig så slipper du byta ut balkongdörren snart igen på grund av att den inte möter de behov som finns. 

Håll nere energiförbrukningen med isolerande dörrar och fönster

Isoleringsförmågan är viktig på både fönster och dörrar i ett hem. Den mäts med ett så kallat u-värde, ju lägre u-värde dörren eller fönstret har desto bättre värmemotstånd har den. Det är såklart bäst att ha en välisolerad balkongdörr, men om inga andra fönster eller dörrar på huset är det så kommer skillnaden inte bli speciellt stor. Därför är det bäst att se till så att samtliga fönster och dörrar på bostaden har ett lågt u-värde.

Välj rätt modell

Ofta vill man ha in så mycket ljus som möjligt genom en balkongdörr men vissa gånger kan det vara bra att välja dörrar med så kallad bröstning, det innebär att den nedre delen av dörren är täckt. Det kan framförallt vara ett bra alternativ om man har ett räcke på balkongen som man inte vill se inifrån rummet eller om man vill minska insynen. Är så inte fallet så kan man istället välja en balkongdörr helt i glas för maximalt ljusinsläpp eller med spröjs för ett vackert utseende.

Brett sortiment av balkongdörrar

Hos Klarfönster finner man balkongdörrar av hög kvalitet till rätt pris. Samtliga av Klarfönsters balkongdörrar är vackert designade, med låga u-värden och CE-märkning. Det går att hitta dörrar i 2- eller 3-glas med två till tio glasrutor eller en fönsterdörr med bröstning.