Handelsträdgård

Friskare och bättre plantor på en handelsträdgård

Friskare och bättre plantor på en handelsträdgård

Att plantera olika växter i sin trädgård, på uteplatsen eller på balkongen är roligt. Men för att det ska bli riktigt lyckat krävs det lite planering innan. Ett bra sätt kan vara att rita en enkel skiss över trädgården eller uteplatsen, med markeringar för rabatter, trädgårdsland och träd som redan finns, eller som man vill lägga till. Viktigt är att man också ritar ut de olika väderstrecken eftersom vissa växter tycker om mer sol än andra. 

Notera även om det finns annat som skuggar, exempelvis ett plank eller ett träd. På så vis ökar man chansen att lyckas med sitt växtprojekt och att välja rätt plantor efter rätt plats. Skissen tar man sedan med till sin Handelsträdgård, där man också kan få hjälp med att välja rätt växter.

Jorden är också jätteviktig för att man ska lyckas med sina växter. En Handelsträdgård kan hjälpa till med jordförbättring om det skulle behövas och har ofta både kogödsel, barkmull och matjord till försäljning.

 

 

Få hjälp med planering och att hitta rätt växter

Är det en vacker blomsterrabatt man vill skapa kan det vara fint att välja blommor som blommar under lite olika månader, så att all färgprakt inte försvinner på en gång. På så vis får man en rabatt som blommar under många månader. Genom att handla sina växter på en handelsträdgård får man växter av mycket bra kvalitet och som klarar våra nordiska väderförhållanden bra, till skillnad från billiga, snabbt odlade plantor. 

En annan fördel med att vända sig till en handelsträdgård är att man kan få tips om hur man bäst sköter om plantorna och får dem att trivas. Drömmer man om en prunkande trädgård men inte själv har intresset av att skapa den så kan man låta handelsträdgården sköta allt från planering, plantering och skötsel. De erbjuder också ofta andra trädgårdstjänster.