Förbättra fasaden med en taktvätt

Tänk på taket! Det är inte ofta man gör det. Takets funktion är något som man gladeligen tar för givet. Ända tills det blir fel någonstans. Då blir det bråttom att hitta någon som kan fixa det. 

Det är inte alla som kan klättra så högt. Och dessutom fokusera på något annat än bara att hålla balansen. Men man behöver inte vänta tills något står på tok för att ge taket lite uppmärksamhet. Ibland är det bättre att förebygga problem innan de uppstår. 

 

Hur förebygger man takproblem?

Att hålla taket rent från smuts och annan ohyra kan förlänga dess livstid rejält. Varför? Mossa, lav, alger och annan påväxt sliter på taket och försämrar befintliga skador. En taktvätt kan hjälpa dig bli kvitt alla dessa problem. Dessutom kan du imponera på grannarna med ett “nytt” fint tak. 

En djuptvätt behandlar takpannorna för att förhindra att den skadliga påväxten kommer tillbaka. Dessutom kan taktvättaren upptäcka mindre problem. Dessa kan lösas innan de växer sig till stora, gapande hål i taket. Ett takbyte är ingen billig investering. Därför lönar det sig att tänka på bra underhåll. 

 

 

Att välja företaget som ska utföra din taktvätt

Det är viktigt att de som du anlitar för din taktvätt verkligen är proffs på det. Det är som sagt ingen lätt göra att balansera på takåsen medan man ska göra rent. Men det är inte allt som krävs. Alla tak är olika, och den metod som fungerar för det ena kanske skadar det andra. 

Taktvättaren måste veta vad hen gör. Taket tvättas med godkända maskiner som inte skadar beläggningen på takpannorna. Det är också viktigt att det görs med “gröna” medel – helst utan kemikalier. Vattentrycket får göra det mesta! Dessutom vill du kanske beställa en takmålning i samma veva. Hör av dig med företaget om detta. Du kanske får en bra offert.