Fönster mot framtiden

Att byta fönster på din fastighet är en av de största investeringarna du kan göra – och samtidigt en av de lönsammaste. Ett fönster är inte bara ett fönster. I vissa fall kan det vara en enorm energitjuv som gör dina värmeräkningar mycket högre än de kunnat vara. Samtidigt är fönster en viktig del av både ventilationen och husets utseende. Ett hus med flagnande smutsiga fönster ger ett oerhört negativt intryck och kan skrämma bort den mest intresserade köpare och göra de som nu bor i fastigheten deprimerade. Rätt fönster är snygga, praktiska, släpper in ljus men håller värmen där den ska vara.

 

 

Fördelar med aluminiumfönster

 

Ett äkta aluminiumfönster är inte en träram med ytterskikt av aluminium utan är helt tillverkad i materialet. Därför är ett aluminiumfönster helt underhållsfritt! Ingen målning, inga funderingar på huruvida ramen är tät och skyddad för ingenting finns som kan angripas av mögel eller liknande. Profilerna kan fås fullt vinterisolerade och värmedämpande glas finns som alternativ. Värmedämpande glas betyder att du får alla fördelar av ljuset men endast 40% av värmen passerar. En betydligt behagligare innemiljö alltså! Värmen ska hållas på insidan vintertid och utsidan sommartid. Om du tror att aluminiumfönster måste vara grå kan du tänka om – de finns i olika färger!

 

Hitta rätt bland leverantörerna

 

När du så har bestämt dig är det dags att finna den rätta leverantören för dina nya aluminiumfönster. En del saker finns att tänka på och en del krav att ställa. Att din leverantör har erfarenhet, kan ge vettiga förslag och vägleda och vara trevlig är ganska grundläggande. Sedan skadar det inte heller med många alternativ, flexibilitet, låga priser och snabba leveranser. Om detta inte låter alldeles för bra borde du prova att kontakta leverantören för en kostnadsfri offert. Det blir inte bättre och snyggare än med underhållsfria aluminiumfönster i din fastighet!