Dyrt och komplicerat att renovera?

Drömmer du om att renovera köket så att det blir precis så som du vill ha det? Då är du inte ensam! Ett nytt kök står högt upp på önskelistan hos väldigt många. Men att renovera köket är både dyrt och komplicerat, eller? Att renovera köket behöver faktiskt inte vara varken dyrt eller komplicerat. Enkla saker som att byta skåpsluckor, måla om och lägga nytt golv kan ge ditt kök ett riktigt lyft, utan att det kostar skjortan. 

 

Börja med budgeten

Vill du gå steget längre och byta ut hela köket är planering och budgetering A och O. En bra början är att räkna ut hur mycket du har råd att spendera och lägga upp en budget. Tänk på att räkna med kostnader för både elektriker och rörmokare. Ta gärna i lite i överkant, på så sätt har du även råd med oväntade kostnader. Gamla kök kan bjuda på många överraskningar! När du vet hur mycket du har råd att spendera är det dags att börja planera ditt kök. I planeringsprocessen kan en duktig köksdesigner vara till stor hjälp och ge nyttiga tips. Bor du i närheten av Farstad rekommenderas ett besök på Urban Kitchens som jobbar med köksdesign i Stockholm.

 

Planera ett kök efter dina behov 

Köket är ett av de rum där vi tillbringar allra mest tid, så det är viktigt att du får ett kök du trivs med. Ett bra kök är både ombonat och funktionellt. Ett bra tips är titta på hur rummet ser ut idag, och planera vad du vill ha utifrån det. Längtar du efter ett trendigt kök med inslag av tysk ingenjörskonst? Eller är det ett mer klassiskt, traditionellt kök som står på önskelistan? Det är upp till dig att bestämma hur ditt nya kök ska se ut, men tänk på att planera ett kök som passar dig och hela din familjs behov.