Dom fyra elementen

Luft, jord, eld och vatten är de fyra elementen som behövs för att mänskligheten ska leva och må bra. Vi behöver kunna andas, odla grödor, värma oss och dricka vatten men eld och vatten har idag blivit något som vi också gärna plockar in i våra hem som mysfaktorer. Det är något speciellt när elden sprakar i kaminen och vattnet porlar i trädgårdsdammen. Något som gör att man känner sig ombonad, trygg och rik och som definitivt främjar välmåendet både fysiskt och mentalt.

 

 

Att bada

 

Rutinen att tvätta sig är forntida och behövs för att kunna hålla oss friska och hygieniska men det är också en väldigt skön känsla att sänka sig ner i vatten. Att känna sig omsluten och närmast viktlös. Så pass att det vimlar av spa-anläggningar och badhus där enskilda eller hela familjer träffas för att njuta av det att bada och att umgås i den varma miljön. För att inte tala om hur det ser ut på någon av våra stränder när vädret är varmt på sommaren.

 

En egen pool

 

Det har tidigare varit ett tecken på rikedom att kunna ha en pool i den egna trädgården men numera finns det alternativ i en mängd prisklasser och storlekar som passar alla trädgårdar och plånböcker. Kanske är det enklast att börja med att besöka en butik eller en hemsida hos någon som säljer pooler, som till exempel https://www.soderrogard.se/ för att få inspiration och tydliggöra vilken pool som man känner kan passa. Och beslutet som ska fattas är inte enbart vilken storlek och pris poolen ska ha utan det är en mängd andra variabler som ska räknas in som uppvärmningssystem, placering, material, säkerhet med mera. Sedan är det bara att ta in offerter, välja tillverkare och se fram emot härliga bad i den egna trädgården.