fönster

Byt dina fönster i Göteborg

Byt dina fönster i Göteborg

Många renoverar sina hus för att få en modernare miljö, till exempel ett fräscht badrum eller fler maskiner i tvättstugan. Sedan finns det renoveringar som kanske inte syns så mycket vid en direkt anblick, men som betyder otroligt mycket när det gäller komfort och prestanda. Att byta fönster kan vara helt nödvändigt i ett äldre hus.

De gamla fönstren har kanske karmar där färgen har flagnat, och har de utsatts för väder och vind kanske de är svåröppnade och lite skeva. Fönster i göteborg får mycket havsluft på sig och de behöver underhållas, kanske rentav bytas ut. Nya fönster med aluminiumbeklädnad är så gott som underhållsfria. 

 

En mycket bättre isolering

Det är inte lönt att bara byta ett enda fönster, utan ska man renovera ska man göra det rejält, är det många som tycker. Det medför en stor kostnad att byta alla fönster, men dels kan en privatperson få ROT-avdrag för en del av arbetet, och dels sparar man in mycket pengar för att fönstren isolerar så bra. En minskad värmekostnad är en stor fördel, men det är också en sak som inte direkt syns när man tittar på huset och ser nya fönster.

Nya fönster isolerar också mycket bättre mot buller och oväsen utanför. Tjattrande fåglar och skällande hundar kommer lite mer på avstånd. Det är också en sorts komfort i vardagen, som kommer som bonus vid ett fönsterbyte. 

 

Fönster i god kvalitet

Köp bara det som är av god kvalitet när du ska renovera. Med tanke på att man så sällan byter sina fönster och att det är ett ganska omfattande jobb, är det perfekt om resultatet håller sig mycket länge. Det gamla ordspråket att man får det man betalar för är också sant. Kanske märker inte grannarna så mycket av att du bytt fönster, men du kommer garanterat att uppleva skillnaden.