Anlita proffs vid plattsättning

Nytt kakel och klinker kan ge en helt ny look till ett badrum, en toalett eller ett kök. Precis som inom så mycket annat finns det såklart även trender när det kommer till kakel och klinker. Naturligt och återanvänt är något som syns inom de allra flesta områden, så även när det kommer till plattsättning och det finns mycket spännande att välja på.

Blått var den dominerande färgen under 2019, den håller fortfarande under 2020 men får dela scenen med bland annat gröna kulörer som tar stor plats i år. Trenderna som syns har en stor bredd då de går från tydliga skiftningar i kulör med ojämna kanter som ger en känsla av handarbete, till kakel med geometriska mönster som går ton i ton (blankt och matt kan blandas men det går annars i samma kulör). Något annat som fått stort genomslag är att sätta kakel stående, långsmala plattor staplas på varandra eller sätts i halvförband stående. 

Förutom blått och grönt ser man både 70-talsinspirerade kulörer i senapsgult och rostrött, men även pasteller som går i mintgrönt och rosa. Önskan att ta in mer natur i hemmet avspeglar sig i efterfrågan på träklinker (klinker med trä-look) som kommer i ett stort antal mönster och kan kombineras med marmorklinker för att ge ett exklusivt utseende. Fiskbensmönster ser väldigt snyggt ut och det finns många utformningar att välja mellan eftersom mycket kakel och klinker som produceras idag är långsmalt.

För att sätta in eller byta ut kakel bör man anlita en plattsättare. En plattsättare har känsla för både färg och form samt behärskar det precisionsarbete som krävs. En plattsättare gör även ett noggrant underarbete som är avgörande för ett perfekt och hållbart resultat. Vid behov av plattsättning i Karlstad kan man kontakta Värmlands Plattsättning, Kakel Värmland. De är experter på plattsättning, kakel och klinker.